Výsledky vědecké činnosti

ČVUT v Praze, Fakulta stavební
Katedra betonových a zděných konstrukcí

CTM 1.0

ASW - Software splňující podmínky RIV

2017

Popis

Pro účely efektivního a časově nenáročného zadávání skořepinových konstrukcí do FEA softwarů vznikla aplikace CTM 1.0. Aplikace umožní import prutových a plošných FEA prvků s libovolným členěním, včetně jejich zatížení a definice okrajových podmínek. Zadání skořepiny je závislé na definovaných geometrických parametrech, které se zadávají přímo do grafického dialogového rozhraní (GUI) aplikace. Využití aplikace je zejména v možnosti generování velkého množství detailních variant konstrukce a porovnávání jejího chování v rámci optimalizačního cyklu v závislosti na zadaných parametrech geometrie a dimenzí prvků.

Výstupy

Výstupem jsou importní tabulky prvků vložené do schránky (Clipboardu) a lze je přímo vložit do FEA programu. Ověřitelnost správnosti importu konstrukčních prvků je patrné ihned po jejím nahrání do kompatibilního FEA software, kde dimenze prvků a jejich poloha vůči ostatním může být prověřena interními nástroji daného FEA software. Veškerá importovaná data lze také prověřit jejich vložením do tabulkového prostředí např. MS Excel. Aplikace obsahuje detailní nápovědu při zadávání jednotlivých vstupních parametrů pomocí Tooltipů s popisem parametru a s grafickou přílohou.

Formát výstupního souboru

Program nemá přímý exportní soubor, komunikace s kompatibilním FEA programem probíhá bez jeho nutnosti. Výpočet zatížení větrem je v rámci výpočtu zatěžovacích impulzů jednotlivých prvků skořepiny uveden v přehledném zobrazovaném reportu, kde je zdokumentován celý postup výpočtu. Report se zobrazí automaticky po provedení výpočtu zatížení.

Grafické uživatelské rozhraní

GUI Report

Jazyk

Čeština

Umístění software

Instalační dvd je po předchozí domluvě k dispozici v kanceláři B725.
Fakulta stavební ČVUT v Praze
Thákurova 7/2077
166 29
Praha 6 Dejvice
vladimir.pribramsky@fsv.cvut.cz

Stažení software

CTM 1.0.exe